Слідчі ДБР вручили підозри митникам через Медведчука - деталі

Читать на русском
Організаторам схеми дозволили ухилитися від сплати ПДВ та акцизних податків, що принесло збитки держбюджету.
Слово і діло

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьох митників Закарпаття, які сприяли корупційним схемам із імпортом нафтопродуктів компаніям, пов’язаним із затриманим народним депутатом-зрадником Віктором Медведчуком.

Про це повідомляють прес-служба ДБР, а також прес-служба Офісу Генерального прокурора.

«Працівники Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом працівникам митного поста «Мукачево» Закарпатської митниці, через дії яких державний бюджет втратив 7,8 млн гривень. Протягом 2017-2018 років компанія зі сфери впливу кума путіна Віктора Медведчука імпортувала залізничним та автомобільним транспортом нафтопродукти. Проте у документах зазначалось, що у цистернах знаходиться газовий конденсат, що не є підакцизним товаром», - йдеться у повідомленні.

Звільніть мого чоловіка: дружина Медведчука звернулася до ЗеленськогоДружина нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука звернулася до президента Володимира Зеленського із проханням негайно звільнити її чоловіка.

Згідно з версією слідства, у цистернах були легкі та середні нафтові дистиляти, які є підакцизним товаром і підлягають сплаті мита й податків. Натомість митники не бачили «підміни» та оформляли це як газовий дистилят.

Зазначається, що нафтопродукти угорського походження завозили до Закарпаття з території Словаччини.

Організаторам схеми дозволили ухилитися від сплати ПДВ та акцизних податків, що принесло збитки держбюджету.

Митникам повідомили про підозру за кримінальною статтею про неналежне виконання службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам. Їм загрожує ув’язнення строком до 5 років.

При цьому, слідчі перевіряють причетність інших митників, припускаючи, що загальна сума збитків може досягнути 35,5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Віктора Медведчука було затримано 12 квітня в результаті спецоперації СБУ.

Як розповів голова СБУ Іван Баканов, ФСБ намагалася вивезти Медведчука спочатку до Придністров'я, а потім – до Москви. Але правоохоронцям вдалося затримати його дорогою, на виїзді з Київської області.

Також Сергій Лещенко розповів, які питання до Медведчука має Україна та росія.

Раніше яхту Медведчука Royal Romance передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Окрім цього, суд заарештував понад 150 об'єктів рухомого та нерухомого майна сім'ї Медведчуків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: