Зеленський запропонував росії обміняти Медведчука на полонених українців

Читать на русском
Медведчук ховався 48 днів і перед затриманням намагався втекти за кордон. Зеленський пропонує росії обміняти кума путіна на полонених українців.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський запропонував росії обміняти затриманого нардепа, кума путіна Віктора Медведчука на полонених українців.

Про це він заявив у нічному відеозверненні.

Батон Януковича відпочиває: у Медведчука знайшли «золотий» вагонЦей вагон Медведчуку подарувала його дружина Оксана Марченко на минулий день народження — 7 серпня 2021 року.

«Дуже символічно, що саме у День космонавтики було затримано Медведчука. Він переховувався 48 днів. А от нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього «космонавта» – у поганому розумінні – не спрацювало знамените «Поїхали!». Вважаю особливо цинічним з його боку використати військовий камуфляж. Намагався так замаскуватися. Ось такий «воїн». Ось такий патріот. Що ж, якщо Медведчук сам вибрав собі військову форму, то він підпадає під правила воєнного часу. Пропоную російській федерації обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців та дівчат, які зараз перебувають у російському полоні. Тому важливо, щоб наші правоохоронні органи та військові також розглянули таку можливість», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Віктора Медведчука було затримано напередодні в результаті спецоперації СБУ. Інші подробиці невідомі.

Торік у травні депутату повідомили про підозру в держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Його посадили під домашній арешт.

З-під домашнього арешту Медведчук втік 27 лютого. За три дні до нападу росії ЗМІ повідомляли, що він вивозить своє майно з дому у Києві.

18 березня Личаківський районний суд Львова заочно заарештував нардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: