Яхту нардепа Медведчука передали в управління АРМА

Читать на русском
Львівський районний суд задовольнив клопотання органів правопорядку про передачу в управління арештованого рухомого майна члена парламенту.

Суд передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) яхту Royal Romance народного депутата від фракції ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора

«Офісом генпрокурора вжито заходи щодо передачі Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, яхти ROYAL ROMANCE, яка відповідно до зібраних доказів у кримінальному провадженні, належить чинному народному депутату України (Віктор Медведчук – ред), який підозрюється у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України)», – інформує відомство.

Як стверджують в Офісі генпрокурора, наразі яхта вартістю близько 200 млн доларів перебуває у порту міста Рієка, Республіка Хорватія. На яхту накладено арешт.

Досудове розслідування за процесуального керівництва ОГП здійснюється Державним бюро розслідувань та Службою безпеки України.

Нагадаємо, що Медведчук втік з-під домашнього арешту у кінці лютого 2022 року.

11 травня 2021 року Медведчуку повідомили про підозру у держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Зазначимо, що 21 лютого, за три дні до нападу Росії, ЗМІ повідомляли, що Віктор Медведчук вивозить своє майно з дому у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: