Сергій Лещенко розповів, які питання мають до Медведчука Україна та росія

Читать на русском
Сергій Лещенко вважає, що підозрюваного у держзраді в Україні Медведчука, поставили би до стінки у росії за нецільове використання коштів на створення агентури всередині України.
МедведчукОфіс президента

Для путіна затримання Віктора Медведчука в Україні є дуже образливим, тому що принижують його кума, водночас, цей кум фактично обікрав президента рф, тому якби він не був в руках українського правосуддя, він був би в руках російського.

Таку думку в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив радник керівника офісу президента Сергій Лещенко.

За його словами, з високою долею вірогідності Медведчук був інформатором путіна, а з іншого боку, освоював не за призначенням, а в своїх інтересах, величезні гроші, які путін виділяв на створення агентури впливу всередині України.

«Ви знаєте, що активи Медведчука величезні: тільки яхта одна, яка зараз арештована в Хорватії, коштує 200 млн доларів (одна з найдовших яхт у світі, майже 100 метрів). Він має не тільки це, а й інші активи: приватний літак, величезні будинки... На все це виділялися гроші невідомого походження, адже формально Медведчук до бізнесу не мав відношення, а гроші йшли», – сказав Лещенко.

Культура вбивства. Колонка Леоніда ШвецяНе можна сховатися за твердження, що у всьому винні політики та пропагандисти. Справа совісті кожного чинити цьому зовнішньому тиску опір, залишитися людиною, або піддатися йому, впустивши всередину звіра.

Він також озвучив версію, за якою дружина Медведчука та кума путіна, телеведуча Оксана Марченко не могла вільно пересуватися росією. Мовляв, її тримали там як заручницю, для того, щоб Медведчук повернувся і відзвітував про гроші, які витратив.

Також Лещенко нагадав, які претензії має до Медведчука українське правосуддя: «Віктор Медведчук з великою вірогідністю навряд чи зможе скоро побачити свободу, тому що втеча з-під арешту – це суттєвий крок, який погіршує його становище. Ви знаєте, що в нього є два кримінальних провадження, за якими йому висунуто підозру. Перше провадження стосується переписування за російськими законами об'єктів в Криму (йдеться про родовища енергоносіїв), а друге провадження – це справа закупівлі вугілля з окупованих територій, фінансування тероризму і державна зрада. Відповідно, Віктор Медведчук по першій справі перебував під вартою, а потім закінчився термін утримання, по другій справі – він спочатку позбувся браслету, а потім втік».

Арестович розповів про подальші дії щодо МедведчукаДолю затриманого Віктора Медведчука вирішуватиме президент. Він дасть свідчення про те, як готувалася війна росії проти України.

Нагадаємо, Віктор Медведчук був затриманий напередодні в результаті спецоперації СБУ.

У травні минулого року депутату повідомили про підозру в держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Його помістили під домашній арешт.

З-під домашнього арешту Медведчук утік 27 лютого. За три дні до нападу росії ЗМІ повідомляли, що він вивозить своє майно з будинку в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: