У РНБО розповіли подробиці затримання Медведчука

Читать на русском
Депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука затримали 12 квітня на західному кордоні України. Політика не перевдягали у військовий камуфляж.
фото РНБО

Нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука затримали на західному кордоні України. Політика не перевдягали у військовий камуфляж.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю ВВС.

«Взагалі-то він (Медведчук – ред.) хотів потрапити до Росії, але (затримання – ред.) було на західному кордоні», – сказав Данілов.

На уточнююче запитання журналіста про те, що Медведчука затримали на кордоні з Угорщиною, секретар РНБО відповів: «Ви знаєте більше за нас».

Данілов наголосив, що Медведчука затримали саме 12 квітня, а не раніше. Він додав, що українські силові структури – не піар-агентства, і якщо щось відбувається, то одразу доповідають суспільству.

Секретар РНБО уточнив, що Медведчук спеціально переодягся у військову форму, аби перетнути український кордон.

«Ніхто його не одягав, це був його одяг», - заявив Данілов.

Нагадаємо, Віктора Медведчука було затримано 12 квітня в результаті спецоперації СБУ.

Як розповів голова СБУ Іван Баканов, ФСБ намагалася вивезти Медведчука спочатку до Придністров'я, а потім – до москви. Але правоохоронцям вдалося затримати його дорогою, на виїзді з Київської області.

Володимир Зеленський запропонував росії обміняти Медведчука на полонених українців, однак у кремлі на цю ідею відреагували без ентузіазму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: