У Кремлі вважають Медведчука «іноземним політичним діячем» і не хочуть обміну

Читать на русском
Речник російського лідера держави відцурався від одного з лідерів фракції Опозиційна платформа - За життя, якого затримали напередодні.
Віктор Медведчук

Затриманий Службою безпеки України народний депутат від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук є іноземним політичним діячем, до того ж він не громадянин росії.

Про це заявив прессекретар президента російської федерації володимира путіна Дмитрій Пєсков, якого цитують російські ЗМІ.

«Щодо обміну, про який із таким жаром, запалом, задоволенням заговорили різні діячі у Києві: Медведчук не є громадянином росії. Він не має жодного відношення до спеціальної воєнної операції. Він є іноземним політичним діячем. Ми взагалі не знаємо, чи хоче він сам будь-якої участі росії у вирішенні цієї пасквільної до нього ситуації», – зазначив речник путіна.

Пєсков також сказав, що Медведчук завжди виступав за мир і проти війни. За словами речника путіна, нардеп ухвалив непросте рішення залишитися в Україні та брати участь у суді проти себе. «Жодної військової операції в Україні не було б, якби в Києві враховували ідеї Медведчука про нормалізацію стосунків», – сказав прес-секретар президента рф.

Як відомо, народного депутата, голову політради партії ОПЗЖ, кума путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Медведчук втік із-під домашнього арешту наприкінці лютого 2022 року.

11 травня 2021 року Медведчуку повідомили про підозру у держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Зазначимо, що 21 лютого, за три дні до нападу росії, ЗМІ повідомляли, що Віктор Медведчук вивозить своє майно з дому у Києві.

18 березня районний суд заочно взяв під варту кума президента держави-окупанта російської федерації володимира путіна, народного депутата Медведчука.

12 квітня Зеленський повідомив про затримання нардепа Медведчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: