Звільніть мого чоловіка: дружина Медведчука звернулася до Зеленського

Читать на русском

Дружина нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука звернулася до президента Володимира Зеленського із проханням негайно звільнити її чоловіка.
Еспресо

Дружина затриманого народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, Оксана Марченко, закликала президента України Володимира Зеленського негайно звільнити її чоловіка.

Про це вона заявила у своєму відеозверненні у середу, 13 квітня.

«Я, Оксана Марченко, дружина народного депутата України Віктора Медведчука звертаюся до президента Зеленського. Прошу Вас вжити всіх необхідних заходів для негайного звільнення мого чоловіка, Медведчука Віктора Вадимовича, якого незаконно утримує СБУ. Віктор Вадимович не порушував жодних законів України та не залишав її території. Він завжди виступав за мир та діалог, за згоду в Україні та Вам, пане президенте, це дуже добре відомо. Немає жодних сумнівів у тому, що мого чоловіка переслідують за політичними мотивами всупереч законам України та нормам міжнародного права. Його життя має бути поза небезпекою, я чекаю на Вашу відповідь», - заявила Марченко.

❗️Оксана Марченко обратилась к Зеленскому с просьбой освободить её мужа Виктора МедведчукаТвой Джем

Як відомо, народного депутата, голову політради партії ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Медведчук втік із-під домашнього арешту наприкінці лютого 2022 року.

11 травня 2021 року Медведчуку повідомили про підозру у держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Зазначимо, що 21 лютого, за три дні до нападу Росії, ЗМІ повідомляли, що Віктор Медведчук вивозить своє майно з дому у Києві.

18 березня районний суд заочно взяв під варту кума президента держави-окупанта Російської Федерації Володимира Путіна, народного депутата Медведчука.

12 квітня Зеленський повідомив про затримання нардепа Медведчука.

Зазначимо, Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на полонених українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: