Арестович розповів про подальші дії щодо Медведчука

Читать на русском
Долю затриманого Віктора Медведчука вирішуватиме президент. Він дасть свідчення про те, як готувалася війна росії проти України.
фото ОПУ

Після рішення суду долю затриманого народного депутата Віктора Медведчука вирішуватиме президент Володимир Зеленський.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі 24 канали.

«Думаю, що вирішуватиме все президент України, ну суд спочатку, а потім президент, якщо його (Медведчука – ред.) засудять. Тому що президент єдиний, хто може ухвалити рішення про його обмін, наприклад, на українських військовополонених», - розповів Арестович.

За словами радника глави Офісу президента, спочатку проросійський політик дасть свідчення, які дозволять Україні дізнатися, як готувалася війна з боку Росії і скільки часу це тривало.

Він також зазначив, що зараз важко оцінити обмінний потенціал Медведчука.

«З одного боку, він є кумом путіна, а з іншого - путін може бути на нього дуже злий за ті 5 мільярдів і ті роки зусиль, які пішли в нікуди», - резюмував Арестович.

Як відомо, народного депутата, голову політради партії ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Медведчук втік із-під домашнього арешту наприкінці лютого 2022 року.

11 травня 2021 року Медведчуку повідомили про підозру у держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Зазначимо, що 21 лютого, за три дні до нападу Росії, ЗМІ повідомляли, що Віктор Медведчук вивозить своє майно з дому у Києві.

18 березня районний суд заочно взяв під варту кума президента держави-окупанта Російської Федерації Володимира Путіна, народного депутата Медведчука.

12 квітня Зеленський повідомив про затримання нардепа Медведчука.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: