Передислокація російських військ з півночі України займе щонайменше тиждень – Міноборони Британії

Читать на русском
Росія вже вивела всі свої війська із півночі України. Частина цих сил буде перекинута на Донбас, але вони потребують часу для відновлення.

Російські війська нині виведені з півночі України до Білорусі та росії. Їхня подальша передислокація на схід займе мінімум тиждень.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Столтенберг: Найпростіший спосіб покласти край війні в Україні – це відступити путінуЗа словами Столтенберга, найпростіший спосіб закінчити війну в Україні – це, щоб путін вивів свої війська. Але в НАТО реалісти й бачать, що він, як і раніше, має намір встановити контроль над Україною.

«На півночі російські війська вже повністю виведені з України до Білорусі та росії. Як мінімум, частина цих сил буде перекинута на схід України для боротьби на Донбасі. Багатьом із цих сил буде потрібно значне поповнення, перш ніж вони будуть готові до розгортання далі на схід, а будь-яка масова передислокація з півночі, ймовірно, займе щонайменше тиждень», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці також заявляють, що російські війська просунулися далі на південь від стратегічно важливого міста Ізюм, яке залишається під їхнім контролем.

Нагадаємо, у Пентагоні підтвердили, що російські війська повністю відведені від Києва та від Чернігова.

НАТО найближчими тижнями чекає подальшого наступу росії в Україні та спроби захопити весь Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: