Росія завершила відведення військ від Києва та Чернігова – Пентагон

Читать на русском
Російські війська відійшли від Києва та Чернігова, щоб потім зосередити наступ на сході України, підтвердили у Пентагоні.

Російські війська повністю відведені від Києва та Чернігова, оскільки Москва готується зосередити свої зусилля на наступі на сході України.

Про це у коментарі The Washington Post заявив високопоставлений представник Пентагону.

Російський президент путін хоче захопити схід України до 9 травня – розвідка СШАРосійському президенту вкрай необхідно відсвяткувати 9 травня хоч якусь перемогу, тому він перенацілив своє пошарпане воїнство на Донбас

«За нашими оцінками, всі росіяни поїхали», – заявив чиновник. Їхнє повне відведення було підтверджене лише в останні 24 години.

Американська та європейська розвідка вже кілька днів відстежує, як росія переорієнтує свій наступ після того, як зіткнулася із запеклим опором та зазнала тисячі жертв на півночі України.

При цьому незважаючи на відведення військ, Пентагон ще не бачить ознак того, щоб російські сили були стягнуті на схід України.

Нагадаємо, раніше в США заявили, що росія переглядає свої військові цілі, щоб зосередити наступальні операції на сході та півдні України, а не атакувати більшу частину країни.

Генерал США Марк Міллі вважає, що не слід чекати на швидке завершення війни росії в Україні, це буде затяжний конфлікт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: