НАТО не бачить ознак того, що путін змінив свої амбіції щодо України – Столтенберг

Читать на русском
У НАТО, як і раніше, вважають, що путін хоче контролювати всю Україну та змінити світовий порядок.
Фото: AFP

НАТО не бачить ознак того, що російський президент володимир путін змінив свої плани стосовно України.

Про це перед засіданням Альянсу заявив генсек Йєнс Столтенберг, передає ВВС.

Війна в Україні може тривати роками – генерал СШАГенерал армії США Марк Міллі вважає, що конфлікт в Україні затяжний і вимірятиметься роками.

«Ми не бачимо жодних ознак того, що президент путін змінив своє прагнення контролювати всю Україну і переписати міжнародний порядок», – заявив Столтенберг.

НАТО, за його словами, продовжить підтримувати Україну та зміцнюватиме власні засоби захисту та стримування. «Після вторгнення союзники посилили свою підтримку. Я також очікую, що міністри, коли вони зустрінуться сьогодні та завтра, обговорять, як ми можемо ще більше підтримати Україну», – додав генсек.

Столтенберг зазначив, конфлікт може тривати довго, «і ми маємо бути до цього готові»: «Передусім, ця війна має закінчитися зараз, і президент путін покінчить з нею, вивівши свої війська та сили, а також припинивши нападати на незалежні суверенні країни, такі як Україна, і сумлінно сісти та знайти політичне рішення. Але водночас ми маємо бути реалістами та усвідомлювати, що це може тривати довго, багато місяців, а то й роки».

Нагадаємо, НАТО найближчими тижнями чекає подальшого наступу росії в Україні та спроби захопити весь Донбас.

У Білому домі також вважають, що росія зосередить наступальні операції на сході та півдні України. Наступний етап війни, на думку США, затягнеться на «місяці чи довше».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: