Замість радянської зброї Україні потрібно від НАТО найсучасніше озброєння – Резніков

Читать на русском
Українські військові відмінно вміють поводитися з радянською зброєю, але вона була потрібна, коли в озброєнні була термінова необхідність. Тепер потрібно сучасне озброєння
Ілюстративне фотоFacebook

Україна вдячна країнам НАТО за постачання радянського озброєння. Однак на даному етапі війни Збройним силам України вже потрібна найсучасніша зброя - точно така ж, яку використовують країни Альянсу.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у своєму відеозверненні.

Він зазначив, що раніше Україна просила саме Радянське озброєння, оскільки військові ЗСУ прекрасно з ним знайомі та в критичний період цю зброю можна було відразу відправити на передову. Але цієї зброї в Європі мало, воно дуже часто в розукомплектованому стані, і для нього може не вистачати боєприпасів.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Техніки, яка зроблена під стандарти НАТО, багато як в Європі, так і у ЗСУ. Вона забезпечена необхідними боєприпасами - так, Україна теж використовує артилерію калібру 155 мм, як і країни НАТО. Тому постачання озброєння НАТО для України має стати системним рішенням Альянсу. Європейські країни можуть передавати техніку, яку зняли з озброєння на користь новіших зразків, або за дозволом країни-виробника.

Якщо ЗСУ отримають таку зброю, це буде дуже серйозна проблема для Росії. А що стосується навчання - українські військові дуже швидко вчаться і без проблем оволодіють новим озброєнням.

На поточний момент найбільше Україна потребує систем протиповітряної оборони та авіації. Також дуже потрібні сучасні далекобійні системи - великокаліберна артилерія, РСЗВ, оперативно-тактичні ракети. Крім того, Україна хоче отримати від НАТО протикорабельні ракети, які дозволять пустити на дно російський флот; танки, іншу бронетехніку, а також розвідувальні та ударні БПЛА.

ADDRESS BY THE MINISTER OF DEFENCE OF UKRAINE OLEKSII REZNIKOV TO THE PARTNERING STATESВійськове телебачення України

Нагадаємо, Чехія прийняла рішення надати Україні більш істотну військову допомогу. Країна відправила в Україну залізничний склад з кількома десятками основних бойових танків Т-72 і бойових машин піхоти. Ця техніка допоможе Збройним силам України захищатися від Росії.

Естонія передала Збройним силам України чергову партію військової допомоги для відбиття російської агресії. Українська армія отримала протитанкові ракети, гаубиці, протитанкові міни, а також інше спорядження та озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: