Столтенберг: Найпростіший спосіб покласти край війні в Україні – це відступити путіну

Читать на русском
За словами Столтенберга, найпростіший спосіб закінчити війну в Україні – це, щоб путін вивів свої війська. Але в НАТО реалісти й бачать, що він, як і раніше, має намір встановити контроль над Україною.
Reuters

Війна в Україні може тривати роками, а якнайшвидше вирішення ситуації залежить від російського президента володимира путіна.

Про це на пресконференції заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає The Gurdian.

Україна може виграти війну з росією, путін не досяг жодної своєї мети – ПентагонУ Пентагоні заявили, що путін все ще не досяг жодної своєї мети в Україні, і тому Україна може виграти війну.

«Найпростіший спосіб покласти край цій війні для президента путіна — вивести всі свої війська, і закінчити війну, сісти і зробити серйозні дипломатичні зусилля для пошуку рішення. Але ми маємо бути реалістами, і ми не маємо ознак того, що президент путін змінив свою мету, а саме встановити контроль над Україною і досягти значних військових перемог на полі бою. Ми бачимо, що росіяни перегруповують і передислокують свої сили, що виходять із північної України, але водночас переміщують ці сили на схід, і ми очікуємо велику битву на Донбасі», – сказав Столтенберг.

У НАТО вважають, що війна може тривати тижнями, а може місяцями й роками, і треба готуватися багато до чого.

«Якщо війна затягнеться, то ризик насамперед для народу України, який постраждає більше, ми побачимо більше руйнувань, більше смерті. Але, звісно, доки війна триває, буде ризик ескалації за межами України. І це саме те, на чому зосереджена увага НАТО, щоб запобігти цій ескалації», – наголосив він.

Нагадаємо, НАТО найближчими тижнями чекає подальшого наступу росії в Україні та спроби захопити весь Донбас.

ЗМІ з посиланням на джерела також писали, що країни НАТО розійшлися в думках щодо того, як будувати відносини з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: