У ЗСУ допустили можливість повторного наступу росії на Київ

Читать на русском
У ЗСУ вважають, що росія може спробувати ще раз організувати наступ на Київ, щоб мати змогу диктувати свої умови.

Російська армія може знову спробувати організувати наступ на Київ.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич.

«Ворог намагатиметься найближчим часом взяти під контроль Донецьку та Луганську область. І після цього слід чекати, все-таки, повторного наступу на столицю. З цією метою вживається низка заходів: збільшується зовнішнє коло оборони Києва та Київської області, вживаються заходи щодо нарощування фортифікаційного обладнання, підготовки особливого складу», – сказав Грузевич.

У кремлі вже не сподіваються взяти Київ, але не знають, як пояснити росіянам «зміну планів» – ЗМІУ кремлі зрозуміли, що взяти Київ не вдасться. Тепер вони не знають, як пояснити росіянам зміну мети війни, побоюючись за рейтинги путіна. Сам путін ще не ухвалив остаточного рішення про відмову від взяття української столиці.

Він зазначив, що зараз ситуація у Києві та області стабільна, але залишається загроза завдання ракетних ударів.

«Хочу роз'яснити. Ворог мав дві стратегічні цілі – вийти на межі Донецької та Луганської областей і захопити столицю. Після цього всю країну поставити на коліна. В нього не вийшло ні там, ні там. Наразі він перенацілив свої сили на те, щоб здійснити хоча б одну стратегічну мету. Імовірність того, якщо вони матимуть успіх, але я в цьому сумніваюся, ймовірність того, що буде повторна спроба наступу на Київ все ж таки є. Є у нас таке передчуття. По тим силам, які залишаються, одним із варіантів розвитку подій, після перегрупування, буде повторна спроба захопити столицю. Однозначно», – уточнив Грузевич.

Нагадаємо, у США вважають, що відступ російської армії з Київської області не означає, що путін повністю відмовився від планів захопити Київ.

Радник керівника ОПУ Олексій Арестович вважає, що російська армія не здатна на штурм Києва, принаймні, під час цієї військової кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: