Битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну – Кулеба

Читать на русском
Дмитро Кулеба закликав надати Україні зброю прямо зараз, інакше допомога може прийти надто пізно.

Битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну з великими оперативними маневрами та тисячами танків, літаків та бронетехніки.

Про це у Брюсселі заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, закликаючи союзників допомогти, передає Reuters.

«Битва за Донбас нагадає вам Другу світову з великими операціями, маневрами, залученням тисяч танків, бронетехніки, літаків, артилерії. Це не буде локальна операція, судячи з того, що ми бачимо у підготовці росії. Росія має свій план, у нас — свій, і результат буде вирішено на полі бою», – заявив міністр.

«Або ви допоможете нам зараз, і я говорю про дні, а не тижні, або ваша допомога прийде занадто пізно, і багато людей загинуть, багато мирних жителів втратять свої будинки, багато сіл будуть зруйновані саме тому, що ця допомога прийшла занадто пізно», - сказав Кулеба журналістам.

Раніше Кулеба вже закликав союзників НАТО надати більше зброї для підтримки України у війні з росією.

Нагадаємо, Сенат США ухвалив закон, щоб відродити програму часів Другої світової війни, яка дозволить Джо Байдену більш ефективно відправляти зброю та іншу допомогу Україні в умовах війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: