«Зупинити всю торгівлю з рф та відновлювати Херсонщину»: Зеленський звернувся до парламенту Ірландії

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський подякував Ірландії за підтримку, закликав її до подальших санкцій проти росії.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський подякував Ірландії за підтримку, закликав її до подальших санкцій проти росії та запросив її брати участь у відновленні Херсонської області.

Про це він заявив у зверненні до парламенту Ірландії в середу, 6 квітня.

«Ви з перших днів російського вторгнення – на стороні добра. На боці свободи. На боці України. Ви не сумнівалися – чи допомагати нам. Ви одразу стали допомагати», - сказав він.

Зеленський також подякував за підтримку санкцій проти росії та закликав їх посилити ще більше.

«Закликаю вас переконувати партнерів щодо Євросоюзу щодо більш жорстких санкцій проти Росії. До таких санкцій, які реально зупинять військову машину Росії. Потрібно зупиняти всю торгівлю з росією. Слід блокувати зв'язки російських банків із фінансовою системою світу. Треба обривати потік грошей, які російський бюджет отримує за нафту та витрачає саме на ракети, бомби, артилерійські обстріли. Світ уже давно розробив механізми. Кожен знає, що треба робити», – заявив президент.

При цьому Зеленський додав, що «вже зараз слід думати про відновлення нашої країни, відновлення після війни». Він запросив Ірландію взяти участь у відновленні України, «наприклад, у нашій Херсонській області».

Нагадаємо, раніше Зеленський запропонував Данії взяти шефство над Миколаєвом, щоб відновлювати його після війни. Також Зеленський виступив перед парламентом Норвегії та попросив зброю проти кораблів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: