Зеленський виступив перед парламентом Норвегії та попросив зброю проти кораблів

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у середу, 30 березня, виступив перед парламентом Норвегії.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у середу, 30 березня, виступив перед парламентом Норвегії. Головною темою стала війна в Україні, зокрема – ситуація у Чорному морі.

У своєму виступі Зеленський нагадав, що українські порти на Чорному та Азовському морях заблоковані Росії з першого дня її вторгнення.

Харків обстрілювали ракетами з кораблів росії у Чорному морі – ОДАРосія обстріляла центр Харкова ракетами типу Калібр, випущеними з кораблів чф рф у Чорному морі.

«Близько 100 кораблів не можуть вийти у Середземне море. Деякі судна були просто захоплені. Це піратство заради крадіжки вантажів. Кілька суден зазнали вогневого удару. Але блокада портів була реалізована РФ непросто силами флоту. Вони замінували море. І тепер міни встановлені російськими силами та дрейфують морем. Це небезпека для всіх, для будь-яких суден будь-якої країни у Чорноморському регіоні», - заявив Зеленський.

Він нагадав, що одну з цих мін вдалося знешкодити в Босфорі, іншу біля кордону Болгарії, третю біля узбережжя Румунії.

«І не хочеться навіть уявляти, що буде, якщо жодну з таких мін не вдасться вчасно знешкодити. Хто тоді постраждає?», – заявив Зеленський.

За його словами, злочинність дій Росії на морі заслуговує на окрему увагу. Зеленський також попросив Норвегію надати пересувні зенітно-ракетні комплекси та протикорабельні ракети.

«Свобода має бути озброєна не гірше за тиранію... Я хочу назвати чітко, що нам потрібно. Зокрема, протикорабельне озброєння – ракети Гарпун, а також протиповітряні системи NASAMS. Крім цього, ми потребуємо засобів ураження бронетехніки, артилерійських систем. Вся зброя, якою ви можете допомогти нам, буде використана лише для захисту нашої свободи та вашої свободи», - зазначив Зеленський.

Крім того, президент України зазначив, що Норвегія може зробити визначальний внесок у енергетичну безпеку Європи.

Нагадаємо, 24 березня, в порту Бердянська ЗСУ знищили великий десантний корабель «Саратов» Чорноморського флоту Росії, який був завантажений технікою ворога.

Раніше Зеленський попросив у Ізраїлю системи ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: