Відновлювати Україну разом і тиснути санкціями на рф: про що заявив Зеленський перед парламентом Швеції

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у четвер, 24 березня, виступив перед парламентом Швеції.
Фото Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 24 березня, виступив перед парламентом Швеції. Він подякував країні за допомогу і запропонував Стокгольму взяти шефство над будь-яким містом, регіоном або галуззю для їх відновлення.

Далі наводимо частину промови президента.

Місяць повномасштабної війни в Україні: що за цей час пообіцяв ЗеленськийЯкі обіцянки дав президент Володимир Зеленський за місяць повномасштабної російської агресії – у матеріалі Слово і діло.

Зеленський передусім подякував Швеції за допомогу.

«Швеція одна із перших прийшла нам на допомогу. Я вам вдячний! Ваша підтримка… Ми разом – у нашій антивоєнній коаліції», - заявив він.

Президент запропонував Швеції взяти участь у відновленні України.

«Я запрошую вас продемонструвати світові, усім нинішнім та майбутнім поколінням, що війна не дає результату. Але світ дає результат. І дає життя. Швеція – перша країна, якою ми це пропонуємо. Цей проект. Ви можете взяти шефство над будь-яким містом, регіоном або галуззю для їхнього відновлення. Упевнений, що ваше лідерство буде незамінним. Ваші технології, бізнес та ваша любов до життя. Ваше вміння організувати простір - на користь людей», - заявив президент.

Зеленський також закликав Швецію використовувати санкційні пакети проти Росії щотижня.

«Жодного бареля російської нафти! Жодного заходу російських судів у ваші порти! Жодного євро податків ваших компаній у Росії! Їхня військова машина повинна залишитися без засобів для існування», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський виступив на саміті НАТО. Він зокрема заявив про необхідність отримання будь-якої військової допомоги без обмежень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: