«Можете допомогти українському народу»: Зеленський виступив перед парламентом Ізраїлю

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський 20 березня виступив перед Кнесетом Ізраїлю. Головною темою стало російське вторгнення в Україну.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський 20 березня виступив перед Кнесетом Ізраїлю. Головною темою стало російське вторгнення до України.

Ми наводимо частину заяв із виступу президента.

Звернення Зеленського до Конгресу: що означає виступ президентаВолодимир Зеленський виступив перед Конгресом США. Це свідчить, що з керівництвом України готові співпрацювати, говорити на найвищому рівні.

«Зеленський, зокрема, нагадав ізраїльтянам, що російські ракети вдарили по Бабиному Яру в Києві, де поховано понад сто тисяч жертв Голокосту. Крім того, він згадав, як у перші дні війни російські снаряди вдарили по місту Умань, яке щороку відвідують десятки тисяч євреїв для паломництва. Що залишиться від усіх таких місць в Україні після цієї страшної війни? Я впевнений, що кожне слово мого звернення у ваших серцях відгукується болем, тому що ви відчуваєте, про що я говорю», – сказав він.

Президент України констатував, що протиракетна оборона Ізраїлю найкраща та найпотужніша. Він наголосив, що Ізраїль може допомогти українському народу захистити себе, зокрема захистити українських євреїв.

«Можна довго запитувати, чому ми не можемо отримати від вас зброю. Або чому Ізраїль не ввів потужні санкції проти Росії. Чому не тисне на російський бізнес. Але відповідь все одно обирати вам, шановні брати і сестри. І вам з цією відповіддю потім жити, народе Ізраїлю. Українці зробили свій вибір. 80 років тому. Рятували євреїв. І тому серед нас є праведники народів світу. Народе Ізраїлю, тепер – і у вас є такий вибір», - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, що раніше Зеленський виступив перед німецьким Бундестагом, а також перед парламентом Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: