Подальші санкції та нові гарантії безпеки: про що заявив Зеленський перед парламентом Японії

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський виступив перед парламентом Японії. Він подякував країні за допомогу у боротьбі з агресією Росії.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив перед парламентом Японії. Він подякував країні за допомогу, а також заявив про необхідність створення нових гарантій безпеки, які б діяли щоразу у разі загрози миру.

Далі наводимо частину звернення Зеленського.

Закликав «зруйнувати Стіну» та більше допомагати: Зеленський виступив перед БундестагомВолодимир Зеленський закликав Німеччину більше допомагати Україні та зруйнувати нову стіну, яка з'явилася у центрі Європи – між свободою та неволею.

«Я вдячний вашій державі за принципову позицію у такий історичний момент. За реальну допомогу Україні. Ви стали першими в Азії, хто почав дуже сильно тиснути на Росію для відновлення світу. Хто підтримав санкції проти Росії І я закликаю вас продовжувати це робити», – звернувся до парламенту Японії президент України.

За його словами, настав час створити нові гарантії безпеки на випадок загрози миру. Він також закликав Японію приєднатися до розробки нових інструментів, які б працювали превентивно і проти будь-якої агресії.

«Ми повинні напрацювати нові гарантії безпеки, щоб можна було діяти превентивно щоразу, коли виникає загроза для миру. Чи можна це зробити на основі існуючих структур? Після такої війни – точно ні. Потрібно створювати нові інструменти, нові гарантії, які працюватимуть превентивно та сильно проти будь-якої агресії. Лідерство Японії може стати незамінним у розробці. Я пропоную це вам, щоб світ міг знову відчувати впевненість у тому, який буде завтрашній день», - зазначив Зеленський.

У своєму зверненні Зеленський також заявив, що ООН, Рада безпеки потребують реформування, «щоб справді вирішувати питання та справді впливати, а не лише обговорювати».

Нагадаємо, раніше президент України виступив перед парламентом Ізраїлю, Італії, Британії, Німеччини та Конгресом США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: