«Ви можете зробити так, щоб росія шукала мир»: Зеленський виступив перед парламентом Франції

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський під час виступу перед парламентом Франції закликав допомогти повернути мир до України.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час виступу перед парламентом Франції закликав допомогти повернути мир до України та відновити її територіальну цілісність.

Далі наводимо частину тексту виступу президента.

Подальші санкції та нові гарантії безпеки: про що заявив Зеленський перед парламентом ЯпоніїПрезидент України Володимир Зеленський виступив перед парламентом Японії. Він подякував країні за допомогу у боротьбі з агресією Росії.

У своїй промові Зеленський насамперед подякував Франції за вже надану підтримку та допомогу.

«Ми вдячні вам, ми вдячні, що Франція допомагає. Ми вдячні за зусилля президента Макрона. Який виявив справжнє лідерство. Ми постійно спілкуємося з ним, це правда, координуємо деякі наші кроки. Українці бачать, що Франція також цінує свободу, як це завжди було. І ви її захищаєте. Ви пам'ятаєте, що таке. Свобода рівність братство. Кожне з цих слів для вас сповнене силою! Я відчуваю це. Українці це відчувають», – сказав президент.

Він також назвав очікування від головування Франції у Європейському Союзі.

«Чекаємо від вас, чекаємо від Франції, від вашого лідерства, що ви можете зробити так, щоб Росія шукала мир. Щоб закінчила цю війну проти свободи. Проти рівності. Проти братства. Проти всього, що зробило Європу єдиною. І повним вільним різноманітним життям. Ми очікуємо від Франції, від вашого лідерства, що буде відновлено територіальну цілісність України. І разом нам це під силу…», - заявив Зеленський.

Президент також нагадав про прагнення України стати членом ЄС.

«І що під час головування Франції в Європейському Союзі буде прийнято історичне рішення, що давно дозріло – про повноправне членство України в Європі, в ЄС. Історичне рішення у історичний час», - сказав він.

Наприкінці Зеленський акцентував на думці, що французькі компанії мають піти з російського ринку (Рено, Ашан, Леруа Мерлен) і перестати бути спонсорами для військової машини Росії.

При цьому він звернув увагу, що Україні потрібні гарантії того, що «безпека буде непохитною, а війни справді не буде».

Нагадаємо, раніше президент України виступив перед парламентом Ізраїлю, Італії, Британії, Німеччини та Конгресом США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: