«Не будьте курортом для вбивць»: Зеленський звернувся до парламенту Італії

Читать на русском
Володимир Зеленський закликав Італію заблокувати всю нерухомість, рахунки та яхти російських впливових осіб.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні звернувся до Палати депутатів Італії. Голова держави розповів про ситуацію в Україні після російського вторгнення, закликав заблокувати в Італії всю нерухомість, активи та рахунки російських впливових осіб.

«Слово і діло» зібрало основні тези з президентської промови.

Володимир Зеленський розповів, що за час повномасштабної війни в Україні загинуло вже 117 дітей: «Така ціна зволікання. Зволікання із тиском на Росію. Щоб вона припинила цю жорстоку війну. 117 дітей, тисячі дорослих. Тисячі поранених. Десятки тисяч зруйнованих родин. Сотні тисяч зруйнованих доль. Мільйони, вже мільйони покинутих домівок. І все це почалося з однієі людини».

«Я звертаюся до вас з Києва – нашої столиці. З міста, яке має для нашого регіону таке ж значення, як Рим – для всього світу. З Києва почався відлік великої культури великого народу. А зараз ми на межі виживання. Київ за свою історію пройшов через жорстокі війни. І заслуговує після всіх втрат і трагедій – на життя в мирі», – сказав президент.

Зеленський сказав, що метою росії є вся Європа, а Україна наразі виступає для російських військ як брама Європи.

У зверненні президент нагадав, що Україна є одним з найбільших експортерів продовольства. «Але як ми можемо сіяти під ударами російської артилерії? Як ми можемо сіяти, коли ворог свідомо мінує поля, знищує бази з пальним? Ми не знаємо, який врожай у нас буде. І чи зможемо ми експортувати? Коли заблоковані і захоплені наші порти. Кукурудза, рослинна олія, пшениця й багато-багато інших товарів. Життєво необхідних товарів. В тому числі – для ваших сусідів. Через море».

«Ви знаєте тих, хто приніс в Україну війну. Чітко знаєте. Тих, хто наказує воювати. І тих, хто це пропагує. Вони майже всі – використовують Італію. Як місце для відпочинку. Тож не будьте курортом для вбивць. Заблокуйте їм всю нерухомість, рахунки і яхти – від «Шехерезади» і до найменших. Заблокуйте активи усіх, хто має в Росії вплив. Хай вони його застосують – для миру застосують свій вплив. Щоб колись мати змогу повернутись до вас. Підтримайте більші санкції проти Росії. Повне ембарго на торгівлю, починаючи з нафти. Підтримайте заборону для російських кораблів заходити у ваші порти. Щоб вони відчули ціну за свою агресію і за мінування моря», – закликав Зеленський.

Він також подякував Італії за допомогу українцям, які у цій країні врятувались від війни – таких понад 70 тисяч людей.

Нагадаємо, 12 березня Володимир Зеленський звертався безпосередньо до італійського народу.

Крім того, днями український президент виступав перед парламентом Німеччини та перед Кнесетом Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: