36 доба війни — Генштаб ЗСУ опублікував зведення

Читать на русском
У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про оперативну обстановку на фронтах станом на закінчення 36-ої доби протистояння російському вторгненню.
Ілюстративне фотоЦензор.НЕТ

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті та про оперативну обстановку на закінчення 36-ї доби війни України проти російсько-фашистських загарбників. На Поліському напрямку ворог здійснює перегрупування військ, а також зосереджується на продовженні штурму Маріуполя.

Про це йдеться у даних Генштабу ЗСУ у п'ятницю, 1 квітня.

Зазначається, що окупанти не домоглися успіху в блокуванні Києва і захопленні столиці та, зазнавши значних втрат в особовому складі і техніці, тимчасово були змушені відмовитися від цієї мети, поставленої Кремлем.

«Ворог, зазнавши значних втрат в особовому складі та техніці, не досяг успіху у блокуванні та захопленні міста Києва. Окупанти були вимушені тимчасово відмовитися від виконання зазначеного завдання», - йдеться у повідомленні.

У Генштабі повідомили про плани окупантів збільшити інтенсивність обстрілів балістичними ракетамиВорог планує збільшити інтенсивність обстрілів українських міст та об’єктів інфраструктури балістичними ракетами.

Окупанти продовжує посилення угруповань військ за рахунок підрозділів зі складу Східного воєнного округу. Намагається сформувати окупаційні адміністрації в межах тимчасово захоплених районів Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

«З урахуванням зазначеного, найближчим часом противник, імовірно, намагатиметься зберегти військову присутність з веденням бойових дій у південних та східних регіонах України», - зазначили у Генштабі.

На Волинському напрямку - ситуація відбувається без змін. На Поліському напрямку противник займався перегрупуванням військ. Окупанти вивели на територію Білорусі до 5-ти БТГр. Після відновлення боєздатності очікується їх переміщення на інші напрямки.

На Сіверському напрямку ворог здійснюють відведення частини військ під прикриттям окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують блокувати Харків, влаштовують артилерійські обстріли з метою знищення інфраструктури та житлових кварталів міста. В районі на південь від Ізюма ворог намагається зломити опір українських захисників, витіснити підрозділи Сил оборони з займаних позицій і продовжити наступ у напрямку Слов'янськ. Все - без успіху.

На Донецькому напрямку російські окупанти не проводили активних наступальних дій. Ворог зосередився на продовженні штурму Маріуполя. Противник наростив угруповання 58-ї загальновійськової армії за рахунок введення до його складу БТГр, створеної з переміщених з 7-ї військової бази (Абхазія) військовослужбовців.

На Південнобузькому напрямку ворог намагався вчинити наступальні дії в напрямку н.п. Олександрівка Миколаївської області.

Угруповання Сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному і Північно-Східному напрямках.

ЗСУ продовжують завдавати вогневого ураження противнику, розосередженого в районі Ізюму, Кам'янки, Тихоцьке, щоб не допустити подальшого просування ворога в напрямках Слов'янська і Барвінкове.

Окупанти повністю покинули зону ЧАЕС — ЕнергоатомПерсонал Чорнобильської атомної електростанції підтвердив відсутність сторонніх осіб на ядерному об'єкті.

Були відбиті спроби обходу військами РФ позицій українських військ у районах Попасної та Новотошківського.

«Силами 36-ї окремої бригади морської піхоти спільно з підрозділами інших складових сил оборони України утримується кругова оборона міста-героя Маріуполя», - розповіли в Генштабі.

Варто зазначити, що ЗСУ також відбили наступ противника в районі Мар'їнки.

Угруповання сил і засобів оборони Києва продовжує вести ударно-пошукові дії на Житомирському та Ніжинському напрямках.

«На інших напрямках проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони», - йдеться у зведенні.

При цьому, у Генштабі зазначили, що Сили оборони продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідують відступаючого ворога, проривають оборонні позиції окупантів і поступово звільняють українські землі.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ підтвердили, що відведення військ росії від Києва може виявитися перегрупуванням сил.

Раніше у Генштабі зазначили, що росія й надалі продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України – ворог має суттєві труднощі із введенням у бойовий склад техніки.

Також нагадаєом, що минулої доби російські окупанти завдали ракетного удару біля центра Харкова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: