Росія виводить деякі підрозділи з Київської та Чернігівської областей – Генштаб

Читать на русском
Водночас на Донбасі російські війська активізували штурмові дії та завдали авіаударів у районі населених пунктів.

Росія виводить окремі підрозділи збройних сил із території Київської та Чернігівської областей. Проте зберігається висока загроза нанесення ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

У Генштабі зазначили, що у окупантів є проблеми з посиленням та проведенням ротації існуючого угруповання: «Тільки у тихоокеанському флоті збройних сил російської федерації, підрозділи комплектування через відмову особового складу брати участь у так званій «спеціальній операції», не здатні укомплектувати навіть одну батальйонно- тактичну групу».

На Волинському напрямку збройні сили Білорусі проводять «демонстраційні дії».

Арестович вважає, що російські війська не здатні на штурм КиєваШтурму Києва не буде, вважає Арестович. Але водночас російські війська намагатимуться тримати столицю в облозі.

На Поліському напрямку противник обмежується обстрілами артилерією, перегрупуванням наявних підрозділів та частковим виведенням на територію Білорусі.

На Сіверщині окупанти продовжують блокувати Чернігів, намагаються поступово знищувати військові та цивільні об'єкти. У напрямку Броварів активні дії не проводяться.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують застосовувати авіацію та артилерію по населеним пунктам Харків та Барвінкове, намагаються захопити місто Ізюм. Тривають бої у районі населених пунктів Кам'янка, Суха Кам'янка, Тихоцьке. «Ворог наростив наявне угруповання введенням окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії. Саме в боях під Харковом 200-та окрема мотострілецька бригада противника втратила дві батальйонно-тактичні групи та особисто командира бригади полковника Дениса Курило. Втрати однієї 200-ї бригади становили понад 1500 військовослужбовців», – розповіли у Генштабі.

На Донецькому напрямі російська армія активізувала штурмові дії. Було завдано авіаційних ударів по районах населених пунктів Воєводівка, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна, Золоте-4, Попасна, Торецьк, Новгородське. Основні зусилля концентрують на взятті під контроль Попасної та Маріуполя. Поки що безуспішно

У Бердянську окупанти намагаються відновити припортову інфраструктуру.

На Південнобузькому напрямку ворог під прикриттям вогню артилерії проводить заходи щодо відновлення боєздатності, поповнює запаси боєприпасів та палива.

Нагадаємо, вчора у Генштабі повідомляли, що противник продовжує нарощування угруповання військ навколо Києва.

Водночас у Пентагоні вважають, що російські сили віддають пріоритет операціям на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: