Росія має намір формувати свої «органи влади» на тимчасово зайнятих територіях України – Генштаб

Читать на русском
На Донбасі зберігається складна ситуація, українські військові за добу відбили п'ять ворожих атак.

Росія розглядає питання формування окупаційних органів влади на тимчасово зайнятих територіях України. Для цього в рф розпочато відбір співробітників силових структур, прокуратур та судів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Також росія збирається реалізувати сценарій створення псевдореспубліки в Херсонській області. Для цього там працюють співробітники ФСБ, зокрема групи інформаційно-психологічних операцій та 12-го головного управління генерального штабу росії. Основним напрямом діяльності зазначених підрозділів є проведення так званої роз'яснювальної роботи з місцевими органами влади та населенням.

РФ тимчасово відмовилася від блокування Києва, щоб зосередитись на наступі на сході – ГенштабРосійські окупанти на донецькому напрямку активізували штурмові дії. Основні зусилля вони зосередили на взятті під контроль Маріуполя, Попасної та Рубіжного.

«Морально-психологічний стан військ противника та рівень мотивації особового складу підрозділів окупаційних військ для участі у бойових діях залишається низьким та має тенденцію до погіршення. За наявною інформацією, у підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу, у зв'язку з невиконанням наказу про ведення бойових дій, з посад усунуто двох командирів взводів. Для проведення роз'яснювальної роботи до району виконання бойових завдань БТГр частини в Ясинівці Донецької області заплановано прибуття заступника командира бригади з військово-політичної роботи», – повідомили у Генштабі.

У з'єднаннях та частинах Балтійського флоту, у тому числі 79-ї окремої мотострілецької бригади 11-го армійського корпусу, відзначаються численні випадки відмови у подальшому проходженні служби та небажання підписувати контракти строковиками.

У Білорусі зафіксовано переміщення військової техніки збройних сил росії, ймовірно, для перегрупування.

На Донецькому та Луганському напрямах українські військові за добу відбили п'ять ворожих атак, знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Противник зазнав втрат і в живій силі.

Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за добу уразило сім цілей – 4 літаки, безпілотник та дві крилаті ракети.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російські окупанти готують референдум у Херсонській області щодо оголошення чергової народної республіки.

Останніми днями окупанти почали відводити війська на київському та чернігівському напрямах. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, вони передислокуються на харківський, донецький та луганський напрями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: