Росія перекинула в Україну підрозділи з Абхазії та Південної Осетії – Генштаб

Читать на русском
Українські військові відбили чотири атаки на Донбасі, знищили 7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки та протитанкову зброю.

Росія перекинула з окупованих територій Грузії в Україну підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Від 4-ї військової бази було сформовано та відправлено в Україну три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб», – розповіли у Генштабі.

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей окупанти продовжують вчиняти протиправні дії щодо місцевого населення. Так, у Великій Білозерці підрозділи росіян розосередилися по всьому населеному пункту та розмістили техніку між житловими будинками.

У Пентагоні вважають, що росія перегруповує свої війська біля Києва, а не відводить їхВкрай малоймовірно, що кремль пішов на якісь жести доброї волі та вирішив зменшити кількість своїх військ. Поки Пентагон не може точно назвати місце, куди рухаються війська росії

На підступах до Мелітополя окупанти обладнали блокпости та посилили перепускний режим; продовжують грабувати будинки та квартири місцевих мешканців, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів.

На тимчасово окупованій території на Луганщині з 1 квітня планують провести «мобілізацію». У Генштабі припустили, що будуть такі спроби і на нещодавно захоплених територіях області.

За наявною інформацією, збройні сили російської федерації продовжують відчувати проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Так, військовослужбовці строкової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти після їхньої участі у війні з Україною, почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт і направити для подальшого проходження служби до пункту постійної дислокації.

На Донецькому та Луганському напрямку українські військові відбили чотири атаки окупантів, знищили 7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки та протитанкову зброю. Противник зазнав втрат і в живій силі.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що росія виводить деякі підрозділи з Київської та Чернігівської областей. У Генштабі припустили, що супротивник ротацією окремих підрозділів хоче створити враження, що відмовився від планів штурмувати Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: