Дії Білорусі цілком можна прирівняти до пособництва агресії росії – Генштаб

Читать на русском
Мінськ дозволяє військам росії бити по Україні зі своєї території та зі свого повітряного простору, в білоруських лікарнях лікують російських солдатів
Ілюстративне фотоtwitter.com

Попри те, що у Білорусі заперечують свою участь в російській агресії проти України, Мінськ надає росії свій повітряний простір і територію для нанесення ударів по Україні. Також Білорусь дозволяє Росії використовувати свої медичні установи для лікування поранених окупантів.

Про це сказано в оперативному зведенні Генерального штабу Збройних сил України за день 30 березня.

Білорусь висилає із країни майже всіх українських дипломатівБілорусь закриває консульство України у Бресті. У країні залишиться лише п'ять українських дипломатів, решта мають виїхати за 72 години.

«Самопроголошене керівництво Республіки Білорусь продовжує заперечувати участь у війні проти України, безперешкодно надаючи території для розміщення підрозділів Збройних сил російської федерації, аеродромну і транспортну мережі, а також місця для розміщення пускових установок крилатих і балістичних ракет. Водночас згідно з міжнародними правовими актами, як агресор може розглядатися «країна, яка надає свій повітряний простір, свою територію для нанесення ударів по третій країні» - вказується в повідомленні.

Також російські війська використовують мережу лікувальних установ Білорусі, щоб лікувати та вводити в стрій поранених солдатів.

«Так, протягом останньої доби в населений пункт Наровля Гомельської області відзначено прибуття з території України великої кількості російських військовослужбовців з різного ступеня тяжкості пораненнями» - вказується у зведенні.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів, що російські війська вже не можуть розраховувати на залучення у війну проти України білоруських підрозділів, оскільки росія повністю зневірилася залучити білорусів до бойових дій.

Раніше Арестович пояснив, чому Україна не завдає ударів по військових об'єктах на території Білорусі та росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: