РФ тимчасово відмовилася від блокування Києва, щоб зосередитись на наступі на сході – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти на донецькому напрямку активізували штурмові дії. Основні зусилля вони зосередили на взятті під контроль Маріуполя, Попасної та Рубіжного.

Росія, ймовірно, тимчасово відмовилася від блокування Києва, щоб перегрупувати війська та зосередити зусилля на проведенні наступальної операції у Східній операційній зоні. На Донецькому та Таврійському напрямах рф нарощує систему матеріально-технічного та тилового забезпечення військ.

Про це повідомили у Генштабі.

На Волинському напрямку переміщення тактичних підрозділів противника та змін у їхньому складі не зафіксовано. У збройних силах Білорусі продовжуються заходи оперативної та бойової підготовки.

На Поліському напрямку відзначається переміщення військ противника вздовж державного кордону з Білоруссю. Окупанти також накопичують війська в районі Чорнобильської АЕС, об'єкту Укриття та зоні відчуження загалом.

На Сіверському напрямку окупанти зосередилися на диверсійно-розвідувальній діяльності, інженерному обладнанні позицій та нанесенні артилерійських ударів по позиціях ЗСУ та Чернігова.

Арестович спрогнозував, скільки ще триватиме активна фаза бойових дійАктивна фаза бойових дій в Україні, на думку Арестовича, може тривати ще тиждень або довше.

На Броварському напрямку окупанти частково відвели підрозділи із зайнятого району у бік кордону рф. На Слобожанському напрямку загарбники продовжують блокувати місто Харків та завдавати артилерійських ударів по житлових кварталах міста.

На Ізюмському напрямку ворог нарощує зусилля за рахунок переміщення окремих підрозділів зі складу 20 загальновійськової армії та 1 танкової армії за іншими напрямками. Продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів та артилерійських обстрілів.

На Донецькому напрямку противник активізував вогневу дію та штурмові дії. Продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по населених пунктах. Основні зусилля зосереджені на взятті під контроль міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається вживати заходів щодо відновлення боєздатності своїх військ, поповнення боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Щоб укомплектувати підрозділи, які зазнали в Україні суттєвих втрат, військове командування ворога продовжує спрямовувати військовослужбовців із військових частин забезпечення, у тому числі з навчальних закладів. «Особовий склад противника деморалізований та має низьку мотивацію до участі у бойових діях на території України. Так, за наявною інформацією, спроби російського військового командування мобілізувати добровольців не мають підтримки населення. Зокрема, у Калінінградській області вдалося зібрати лише 17 так званих добровольців», – розповіли у Генштабі.

Крім того, вчора в російському Білгороді внаслідок нехтування правилами безпеки та порушення вимог транспортування боєприпасів відбулася їхня самовільна детонація.

Нагадаємо, вчора після переговорів у росії заявили про наміри «зменшити військову активність на Київському та Чернігівському напрямах».

У Пентагоні вважають, що росія перегруповує свої війська біля Києва, а не відводить їх.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: