Росія проводить перегрупування військ в Україні, посилює присутність на Донбасі – Генштаб

Читать на русском
Росія зосередилася на підготовці до відновлення наступу та встановлення повного контролю над територією Донбасу.

Росія проводить перегрупування своїх військ в Україні, а також посилює його на донецькому напрямку. Так, на залізничну станцію Ровеньки прибули ешелони із озброєнням та технікою.

Про це повідомили у Генштабі.

У Генштабі зазначили, що основні зусилля окупантів зосереджені на утриманні зайнятих рубежів, підготовці до відновлення наступу та встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

Також росія продовжує переміщати до України додаткові підрозділи збройних сил, водночас окремі військові частини вже вичерпали можливості формування резервів.

На Волинському напрямку суттєвих змін у складі та становищі військ противника не відзначено. На Поліському напрямку основні зусилля противника зосереджуються на виведенні підрозділів з території України, відновленні їх боєздатності та, ймовірно, перекиданні на інші напрямки.

На околицях Києва найближчими днями можливі запеклі бої – Міноборони БританіїНезважаючи на обмежене відведення військ, росія продовжує утримувати позиції на схід та захід від Києва. У британській розвідці припустили, що на околицях столиці можливі серйозні бої.

«У зв'язку з критичною ситуацією виведення підрозділів 35-ї загальновійськової армії організує особисто командувач армії генерал-лейтенант Олександр Санчик. За наявною інформацією, під час ведення бойових дій проти України втрати 1-го мотострілецького батальйону 36-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 06705, Борзя) 29-ї загальновійськової армії склали понад 60% особового складу», – розповіли у Генштабі.

На Сіверському напрямку окупанти продовжують блокувати та обстрілювати Чернігів.

На Броварському напрямку противник продовжує відведення підрозділів, ймовірно, до прикордонних районів з росією. Частина підрозділів залишається на позиціях та блокпостах вздовж транспортних комунікацій та на підступах до тимчасово зайнятих населених пунктів. Здійснює мінування ділянок місцевості та цивільних об'єктів.

На Слобожанському напрямі супротивник продовжує артилерійські обстріли Харкова.

На Донецькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, а також захопленні міста Маріуполь.

Окупанти активізували завдання авіаударів із застосуванням літаків оперативно-тактичної авіації по військах та об'єктах у районах населених пунктів Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Кремінна.

На Таврійському напрямку в районі Нової Каховки супротивник розгорнув логістичну основу. Активних дій не робить. На Південнобузькому напрямку ворог вживає заходів щодо відновлення боєздатності.

Нагадаємо, Збройні сили України повернули контроль над трьома селами на Херсонщині, які знаходяться за 50 кілометрів від Кривого Рогу.

Раніше українські військові звільнили три населені пункти в Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: