У Генштабі ЗСУ підтвердили, що відведення військ росії від Києва може виявитися перегрупуванням сил

Читать на русском
У Генштабі припускають, що противник хоче ввести ЗСУ в оману, ведучи ротацію окремих підрозділів
Ілюстративне фотоukietech.com

Керівництво Збройних сил України не довіряє заявам міністерства оборони росії про те, що війська відводяться з Київського і Чернігівського напрямків. Там припускають, що противник ротацією окремих підрозділів хоче створити враження, що відмовився від планів штурмувати Київ.

Про це сказано в оперативному зведенні Генерального штабу ЗСУ за 28 березня.

«Триває відведення підрозділів Збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей. За деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на східному напрямку. Водночас так зване «відведення військ», ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману військового керівництва Збройних Сил України та створення хибної уяви щодо відмови окупантів від задуму оточення міста Києва» - сказано в повідомленні.

Додамо, в Пентагоні також вважають, що російські війська насправді не відходять від Києва та Чернігова, а перегрупуються для нанесення нового удару, оскільки діючі частини порядком видихлися.

Нагадаємо, в Міноборони росії за підсумками переговорів делегацій України та рф в Стамбулі 29 березня заявили про рішення «скоротити військову активність на Київському і Чернігівському напрямках».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: