У «Слузі народу» офіційно прокоментували ситуацію на Донбасі

Читать на русском
У партії назвали фейковою інформацію про те, що Збройними силами України ведеться підготовка наступальної операції на тимчасово окуповані території
Ілюстративне фотоpopasn-gorsovet.gov.ua

Політична партія «Слуга народу» випустила офіційну заяву щодо ситуації на Донбасі. У СН називають загострення на території Донбасу російською провокацією, яка спрямована на створення приводу для збройної агресії проти України.

Про це сказано в заяві, яка з'явилася на каналі партії в Telegram.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

«Росія вдалася до чергових провокацій на Донбасі. Кремлю і його маріонетковим режимам було недостатньо багатомісячного марафону з концентрацією російського військового контингенту на українських кордонах. Їм було мало вчорашніх обстрілів дитячих садків, шкіл та житлових будинків на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей. Сьогодні вони почали незаконну депортацію жителів тимчасово окупованих українських територій, зокрема дітей до РФ» - сказано в повідомленні.

У партії назвали фейковою інформацію про те, що Збройними силами України ведеться підготовка наступальної операції на тимчасово окуповані території. За словами партії, це штучна провокація з метою створити привід для повномасштабної агресії Росії проти України.

«Ми розцінюємо цей крок терористів, підтримуваних РФ, як грубе порушення базових норм міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевської конвенції 1949 року Про захист цивільного населення» - йдеться в повідомленні.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

У партії також підтвердили прихильність політико-дипломатичному шляху деокупації Донбасу і заявили, що Україна звернеться до світової спільноти з вимогою засудити російські провокації та агресивні наміри.

18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів до РФ.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба рішуче спростував повідомлення бойовиків про «наступ ЗСУ» на Донбасі. МЗС України закликало світову спільноту засудити провокації Росії та її маріонеток на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих територій з приводу загострення ситуації на Донбасі. За його словами, окупанти використовують населення для ескалації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: