Збій мобільного зв'язку на Донбасі: поліція порушила справу

Читать на русском
Сьогодні вночі на лініях зв'язку оператора Vodafone у Луганській та Донецьких областях стався збій. Поліція відкрила кримінальне провадження.
facebook.com/anton.gerashchenko.7

Сьогодні вночі на лініях зв'язку оператора Vodafone у Луганській та Донецьких областях стався збій. Поліція відкрила кримінальне провадження. У МВС заявили про цілеспрямовані диверсії.

Як повідомив радник голови МВС Антон Геращенко у Facebook, були скоєні цілеспрямовані диверсії на лініях зв'язку Vodafone у містах:

В окупованих Донецьку та Луганську перестав працювати мобільний зв'язок українських операторівУ користувачів LifeCell проблем зі зв'язком немає. А ось ті, хто використовує Vodafone і Kyivstar, не можуть скористатися всіма послугами зв'язку

  • Слов'янськ, на вул. Карпінського;
  • Слов'янськ, на вул. Відродження, 1
  • Краматорськ, вул. Клубна, 17;
  • Лисичанськ, вул. В. Сосюри.

«На кілька годин значна частина Луганської області та північна частина Донецької області залишилися без стільникового зв'язку одного із трьох операторів. Громадяни не могли викликати швидку допомогу, поліцію чи просто нормально спілкуватися з рідними та друзями», - написав він.

Ремонтникам вдалося поновити зв'язок ще до ранку.

«Правоохоронці порушили кримінальні справи за фактами втручання в роботу оператора мобільного зв'язку. Проводяться першочергові слідчо-розшукові дії», - йдеться у повідомленні.

Геращенко додав, що диверсії на об'єктах зв'язку можуть продовжуватися і надалі. І не тільки на мережах оператора Vodafone, а й на інших операторах зв'язку.

Нагадаємо, цього тижня банки та держсайти України зазнали потужної кібератаки. Загалом хакери атакували близько 15 українських банків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: