Резніков про ситуацію на Донбасі: сьогодні зранку обстріли відновилися

Читать на русском
На Донбасі зафіксували уже 20 обстрілів у зоні ООС. Про це розповів на годині запитань до уряду міністр оборони Олексій Резніков.
Фото скрін.

Станом на 10 ранку 18 лютого на Донбасі зафіксували уже 20 обстрілів у зоні ООС. Про це розповів на годині запитань до уряду міністр оборони Олексій Резніков.

«Учора бойовики вели вогонь по всій лінії розмежування, від Станиці Луганської до Широкиного, у районі 30 українських населених пунктів. Головним об'єктом атаки стало мирне населення. Це відверта провокація. Було зафіксовано 60 обстрілів, а станом на 10 ранку 18 лютого зафіксували уже 20 обстрілів», - сказав міністр.

Війна на Донбасі: кількість обстрілів за добу майже зрівнялася із січневим показникомВійна на Донбасі.Бойовики минулої доби, 17 лютого, та за ранок 18 лютого 66 разів стріляли в зоні ООС. Тоді як за січень зафіксували 67 обстрілів.

Очільник Міноборони уточнив, що раніше фіксували 2-5 обстрілів на добу.

«Провокації не припиняться, Кремль готує обґрунтування для визнання ОРДЛО за сценарієм відпрацьованим у Грузії», - додав Резніков.

Нагадаємо, згідно з даними штабу ООС, бойовики минулої доби, 17 лютого, і 7 ранку 18 лютого 66 разів стріляли в зоні ООС. Тоді як за січень зафіксували 67 обстрілів.

За минулу добу, 17 лютого, на Донбасі було зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Пошкоджено будівлі дитсадка, школи, газогін та приватний будинок.

Через обстріли один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, ще один – бойове травмування. Воїни перебувають в лікувальному закладі.

Також внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ поранено двох цивільних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: