В СБУ прокоментували ситуацію на тимчасово окупованих територіях

Читать на русском
Всі заяви бойовиків про нібито підготовку наступу ЗСУ на Донбасі є фейком, дестабілізаційним інструментом і абсолютно не відповідають дійсності
Ілюстративне фотоliga.net

Події, які 18 лютого відбулися на території тимчасово окупованих районів Донбасу - істерика бойовиків з приводу «підготовки наступу ЗСУ» і демонстративна безглузда евакуація - є ще одним витком російської гібридної війни проти України.

Про це повідомляється в офіційній заяві Служби безпеки України.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

«Сьогоднішні події на тимчасово окупованій території України є черговим витком гібридної війни проти нашої держави. Весь світ бачить, що заради досягнення своїх інтересів терористи, керовані країною-агресором, здатні піти на будь-які провокації, щоб в черговий раз безпідставно звинуватити Україну в загостренні ситуації» - заявили в СБУ.

У спецслужбі зазначили, що всі заяви бойовиків про нібито підготовку наступу ЗСУ на Донбасі є фейком, дестабілізаційним інструментом і абсолютно не відповідають дійсності, оскільки в ескалації конфлікту зацікавлені виключно Росія та її поплічники, які правлять псевдореспубліками.

«Розуміючи всі загрози, які стоять перед нашою державою, співробітники СБУ несуть службу в посиленому режимі, щоб не допустити подальших провокацій, здійснення терористичних актів, диверсій та інших спроб розхитати ситуацію зсередини» - наголошується в повідомленні СБУ.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів до РФ.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба рішуче спростував повідомлення бойовиків про «наступ ЗСУ» на Донбасі. МЗС України закликало світову спільноту засудити провокації Росії та її маріонеток на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих територій з приводу загострення ситуації на Донбасі. За його словами, окупанти використовують населення для ескалації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: