Путін і Лукашенко висловилися щодо загострення на Донбасі

Читать на русском
Путін заявив, що шкодує через загострення ситуації на Донбасі. Лукашенко додав, що обговорив із Путіним спільні дії як відповідь на агресію з боку.
Фото: Михайло Метцель / ТАСС

Президент Росії Володимир Путін заявив, що сьогодні на переговорах з Олександром Лукашенком вони обговорювали, зокрема, ситуацію на Донбасі, яка зараз загострюється.

Про це пише російський Інтерфакс у п'ятницю, 18 лютого.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

За словами Путіна, він «шкодує», що на сході України розпочалася ескалація.

«На жаль, зараз ми спостерігаємо, навпаки, загострення ситуації на Донбасі», - сказав він на пресконференції з Олександром Лукашенком у Москві.

На думку президента РФ, виходом можуть стати переговори України із сепаратистами і «що раніше це станеться, тим краще».

«Констатували з президентом Білорусії, що запорукою відновлення громадянського світу в Україні та зняттям напруженості навколо цієї країни є виконання Мінських домовленостей. Все, що потрібно зробити Києву, це сісти за стіл переговорів із представниками Донбасу та узгодити політичні, військові, економічні та гуманітарні заходи щодо завершення конфлікту», - сказав Путін.

У свою чергу, Лукашенко висловив думку, що вперше за десятки років Європа опинилася на порозі конфлікту, який може затягнути весь континент.

«Володимир Володимирович щойно дуже м'яко сказав про загострення ситуації на Донеччині. На жаль це так. Там уже люди готові тікати звідти і, можливо, вже тікають, як нам відомо», - заявив Лукашенко на пресконференції.

Лукашенко додав, що обговорив із Путіним «спільні дії як відповідь на агресивні дії західних партнерів».

Нагадаємо, 17 лютого на Донбасі різко загострилася ситуація. Бойовики посилили обстріл і поранили двох бійців ЗСУ.

18 лютого «лідер» так званої ДНР Денис Пушилін заявив про початок евакуації мешканців «ДНР» до Ростовської області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: