Вторгнення Росії: міністр оборони повідомив, чи є загроза для українців найближчим часом

Читать на русском
Вторгнення Росії. Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що може загрожувати українцям на сьогоднішній день на тлі загострення на Донбасі та повідомлень у ЗМІ про напад РФ.
Олексій Резніковскріншот з трансляції

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що може загрожувати українцям на сьогоднішній день на тлі ситуації із загостренням на Донбасі та повідомлень у ЗМІ про можливий напад Росії на Україну у лютому.

Зокрема, сьогодні у Верховній раді під час години запитань до уряду нардеп Сергій Швець поставив Резнікову питання: «Що загрожує чи не загрожує громадянам України найближчим часом?».

Загроза вторгнення Росії: якими словами влада заспокоює українцівЯк влада реагує на загрозу вторгнення Росії і якими словами заспокоює населення – на інфографіці.

«Найближчим часом громадянам на всій території України нічого не загрожує. Крім тих громадян, які проживають у Донецькій та Луганській областях, де незаконні збройні формування під керівництвом РФ ведуть обстріл вже другу добу та створюють небезпеку для цивільного населення, а також для наших військових. Там справді реальна загроза на сьогодні. І ці провокації ми з вами спостерігаємо та фіксуємо», - заявив Резніков.

Він також зазначив, що сподівається на якнайшвидше засідання ТКГ, де доповіді СММ ОБСЄ це підтвердять (загострення на Донбасі – ред.).

Також глава Міноборони додав, що Україна отримує дані розвідки від своїх іноземних партнерів на постійній основі, аналізує їх та порівнює.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Росія планувала вторгнення в Україну 16 лютого. Цього не сталося. У США заявили, що напад може статися після 20 лютого.

У НАТО стурбовані тим, що РФ шукає привід для вторгнення в Україну.

Тим часом на Донбасі вже другу добу спостерігається різке загострення ситуації – бойовики посилили обстріл, у лавах ЗСУ є поранені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: