Напад Росії на Україну: у США назвали нову можливу дату

Читать на русском
Імовірність вторгнення Росії до України 16 лютого була перебільшеною. Наразі потрібно звернути увагу на іншу дату у лютому.
Фото Слово і діло

Імовірність вторгнення Росії до України 16 лютого була перебільшеною. Наразі потрібно звернути увагу на дні після 20 лютого.

Таку думку висловив американський військовий аналітик, старший науковий співробітник Центру військово-морського аналізу Майкл Кофман, пише Politico.

Загроза вторгнення Росії: якими словами влада заспокоює українцівЯк влада реагує на загрозу вторгнення Росії і якими словами заспокоює населення – на інфографіці.

Експерт зазначив, що після 20 лютого мають завершитися російсько-білоруські військові навчання. Президент Росії Володимир Путін пообіцяв, що російські війська покинуть територію Білорусі, але це можна буде перевірити пізніше.

«Це важлива дата (20 лютого – ред.), щоб побачити, брешуть вони чи ні. Розвідники повинні відслідковувати, чи справді війська повертаються до своїх казарм або переміщуються в інше місце поблизу кордону з Україною», - сказав аналітик.

Ще одним фактором для можливого нападу Росії на Україну Кофман назвав закінчення Мюнхенської конференції з безпеки, на час якої президент України Володимир Зеленський перебуватиме за межами української території.

Також 20 лютого завершуються зимові Олімпійські ігри у Пекіні. Як пише Politico, Путін не розпочинав би вторгнення до церемонії закриття, щоб не засмучувати китайського лідера Сі Цзіньпіна. Проте, за даними видання, представники Адміністрації президента США Джо Байдена продовжують стверджувати, що Росія може напасти на Україну саме під час Ігор.

Нагадаємо, раніше британський таблоїд The ​​Sun повідомив, що Росія планує напасти на Україну 16 лютого о першій ночі за київським часом. Того дня вторгнення не сталося.

Цього тижня РФ заявила про відведення військ від кордонів України та Криму. Однак Україна та інші країни поки що не підтверджують цей факт.

Західні ЗМІ навпаки повідомили, що РФ збільшила на 7 тисяч кількість військових на кордоні з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: