Різке загострення на Донбасі: з початку доби бойовики відкривали вогонь майже 30 разів, є поранені

Читать на русском
У зоні ООС на Донбасі 17 лютого різко погіршилася ситуація. Бойовики обстріляли Станицю Луганську, снаряд потрапив у дитсадок. Також була атака на інші населені пункти. Поранений український військовий та двоє цивільних.
facebook.com/pressjfo.news

У зоні ООС на Донбасі у четвер, 17 лютого, різко погіршилася ситуація. Бойовики посилили обстріл із забороненого озброєння. Під час обстрілу Станиці Луганської снаряд потрапив до дитсадка. Крім того, в результаті атак поранений один боєць ООС і двоє цивільних.

Оперативну інформацію станом на полудень надали у пресцентрі штабу ООС у Facebook.

Верещук оцінила можливість ескалації на Донбасі у разі визнання Росією «Л/ДНР»Україна у разі, якщо Росія визнає псевдореспубліки, отримає право звернутися міжнародним платформам з вимогою ввести додаткові санкції проти РФ

«Станом на 11 годин з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 29 порушень режиму припинення вогню, 27 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - йдеться у повідомленні.

Особливо постраждала Станиця Луганська. З артилерійського озброєння калібру 122 мм терористи випустили 32 снаряди.

«Пошкоджено споруду дитячого садочку, де в цей час перебували діти. Також ушкоджень зазнала й комунальна інфраструктура – половина населеного пункту залишилася без електроживлення. За попередніми даними, внаслідок обстрілу троє працівників дитячого садочку отримали контузії. Військовослужбовці Об’єднаних сил оперативно евакуювали дітей та вихователів в укриття», - розповіли у штабі.

Також було обстріляно й низку інших населених пунктів.

Через ворожі атаки один боєць ООС отримав поранення. Нині він у лікувальному закладі. Стан його здоров'я – середньої тяжкості.

За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу бойовиків поранено і двох цивільних.

Нагадаємо, про обстріл Станиці Луганської стало відомо сьогодні вранці.

Напередодні ввечері в штабі ООС повідомляли про 5 ворожих обстрілів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: