Війна на Донбасі: окупанти здійснили 4 обстріли позицій ЗСУ

Читать на русском
За добу 12 лютого російські найманці 4 рази порушили режим припинення вогню, в томі числі двічі скидали постріли ВОГ-17 з безпілотників.
фото: НТА

За минулу добу, 12 лютого, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу сил ООС.

«У напрямку Пісків окупанти вели вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу населених пунктів Лопаскине та Лобачеве російські найманці двічі задіяли безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснили скидання пострілів ВОГ-17», - повідомили в ООС.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Зазначається, що неподалік Новозванівки збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли», - додали у штабі ООС.

При цьому, станом на 7 годину ранку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Чи є у російських військ шанси захопити Київ: що кажуть експертиОсновною метою для РФ є повний контроль над Україною. Ця мета досягається простіше в разі окупації столиці. Однак тільки на перший погляд сценарій із захопленням Києва виглядає простим і доступним

Нагадаємо, що на Донбасі бойовики погрожували спостерігачам ОБСЄ тюремним ув'язненням.

У командуванні ЗСУ заявили, що Збройні Сили України надійно контролюють ситуацію в районі операції Об'єднаних сил на Донбасі. Вона залишається стабільною.

Раніше в Україні прокоментували інформацію про можливе військове вторгнення Росії. Радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що президент України, керівники розвідки та військове командування повністю контролюють ситуацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: