Війна на Донбасі: в ОРДЛО спостерігачі ОБСЄ виявили понад сто танків

Читать на русском
Раніше спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 27 танків на полігоні поблизу Круглика. Також дев'ять танків були виявлені на полігоні біля Тернового.
фото: BBC

СММ ОБСЄ зафіксувала 102 танки на трьох полігонах російсько-окупаційних військ в окремих районах Донецької та Луганської областей, які розміщені поза межами виділених місць зберігання.

Про це повідомляється у щоденному звіті № 30/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні від 9 лютого.

«За лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей Місія зафіксувала 102 танки на трьох полігонах біля н. п. Покровка (36 км на схід від Донецька), н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська) та Тернового», - йдеться у звіті СММ.

Зазначимо, що 5 лютого у ході повітряного спостереження було виявлено 17 танків невстановленого типу на полігоні поблизу Покровки, де також розміщувалися 17 бойових броньованих машин.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Тоді ж спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 27 танків на полігоні поблизу Круглика. Також дев'ять танків були виявлені на полігоні біля Тернового.

При цьому, на полігоні поблизу Тернового 7 лютого безпілотник СММ виявив 49 танків (Т-72 - 39 одиниць, Т-64 - 10 одиниць).

Нагадаємо, що спостерігачі з організації з безпеки і співробітництва в Європі помітили скупчення військової техніки окупантів на Донбасі.

Раніше Столтенберг заявив, що ризик російського вторгнення зростає.

Нагадаємо, у ТКГ пояснили, чому Росія блокує обмін полоненими з Україною.

Напередодні стало відомо, що голова ОБСЄ відвідає Донбас перед візитом до Росії.

Також нагадаємо, що бойовики на Донбасі обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: