На Донбасі бойовики погрожували спостерігачам ОБСЄ тюремним ув'язненням

Читать на русском
Бойовики погрожували спостерігачам зброєю, а також заявляли, що мають право заарештувати їх та кинути у в'язницю, якщо патруль місії не покине район
Ілюстративне фотоnikvesti.com

Проросійські бойовики на території ОРДЛО продовжують перешкоджати роботі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. Зокрема, озброєні бойовики погрожували спостерігачам, що заарештують їх і посадять у в'язницю.

Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ за 12 лютого.

Інцидент з погрозами стався біля н/п Довжанське в ОРЛО (84 км від Луганська). Бойовики зажадали від патруля СММ ОБСЄ негайно покинути район. При цьому терористи заявляли, що у місії нібито немає узгодження на відвідування саме цього району, погрожували спостерігачам зброєю, а також заявляли, що мають право заарештувати їх і кинути у в'язницю.

«СММ дозволяється виконувати свою роботу вздовж лінії зіткнення, а не в прикордонних районах» - заявив спостерігачам бойовик.

Аналогічний інцидент стався на ж/д станції Червона могила біля н/п Вознесенівка (б. Червонопартизанськ, ОРЛО, 65 км від Луганська). Двоє озброєних бойовиків зажадали від патруля покинути станцію, оскільки на ній нібито немає нічого, що варто було б перевіряти.

Нагадаємо, з початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Поранених і вбитих у складі контингенту ЗСУ в зоні ООС немає

У командуванні ЗСУ заявили, що Збройні Сили України надійно контролюють обстановку в районі операції Об'єднаних сил на Донбасі. Ситуація залишається стабільною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: