«Навряд це була провокація»: у Росії відповіли на помилкову публікацію Bloomberg про вторгнення в Україну

Читать на русском
Помилкова публікація агентства Bloomberg про вторгнення Росії до України. Прессекретар Путіна Пєсков висловився, що це може означати.
Фото: Олександр Щербак / ТАСС

Помилкова публікація агентства Bloomberg про вторгнення РФ до України показала, наскільки небезпечна спровокована Заходом напруженість.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков у суботу, 5 лютого, передає російське видання ТАСС.

Зеленський прокоментував публікації іноземних ЗМІ щодо загрози вторгнення РосіїГлава держави Володимир Зеленський відреагував на публікації західних ЗМІ про високу загрозу вторгнення Росії в Україну.

«Навряд це могло бути провокацією, навряд чи це була провокація - тут не слід перебільшувати», - сказав Пєсков.

Він зазначив, що саме агентство вже вибачилося за помилкову публікацію.

«Подібна ситуація демонструє, наскільки небезпечна в цілому подібна напруженість, яка панує і яка спровокована щоденними агресивними заявами, які ми чуємо з Вашингтона, з європейських столиць, з Лондона, бо саме ці заяви, саме дії зі стягування військ до наших кордонів і таке інше. Далі, саме дії щодо щоденного, щодобового постачання України озброєннями - вони ведуть саме до такої напруженості, а під час такої напруженості будь-яка іскра є надзвичайно небезпечною», - сказав Пєсков.

Нагадаємо, американське агентство Bloomberg пізно ввечері у п'ятницю, 4 лютого, опублікувало на своєму сайті заголовок новини «Росія вторглася в Україну». Через деякий час редакція визнала помилку та видалила публікацію.

Наприкінці січня в МЗС Росії заявили, що не будують планів про вторгнення до України, і вважають неприйнятною навіть думку про те, щоб розпочинати війну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: