Мюнхенська конференція: Росія офіційно відмовилася від участі

Читать на русском
Конференцію відвідають понад 30 глав держав та урядів, а також понад 100 міністрів та голів багатьох найважливіших міжнародних організацій.
фото: Громадське

Офіційні особи від Російської Федерації не братимуть участь у Мюнхенській безпековій конференції, яка має відбутися 18-20 лютого.

Про це повідомляє Інтерфакс, з посиланням на заяву офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової.

«Безвідносно цієї обставини ми вимушені з жалем констатувати, що останніми роками конференція все більше трансформується у такий трансатлантичний форум, втрачаючи інклюзивність, об'єктивність», - сказала представниця російського відомства.

Мовчання Кремля: як Кадиров підриває владу ПутінаКерівник Чеченської республіки Рамзан Кадиров демонструє все більшу самостійність від центральної влади Російської Федерації.

Згідно з її словами, «цікавість у Москві до цього заходу помітно впала».

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський отримав запрошення на участь у Мюнхенській конференції з безпеки. При цьому, президента Путіна також запросили, але він відмовився.

Водночас планується, що конференцію відвідають понад 30 глав держав та урядів, а також понад 100 міністрів та голів багатьох найважливіших міжнародних організацій, таких як ООН, НАТО та ЄС.

Також відомо, що запрошення вже направлені генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу і главі Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн. Китай представлятиме міністр закордонних справ Ван І, також обговорюється приїзд президента Франції Еммануеля Макрона.

Скільки міжнародних поїздок здійснив Зеленський за два роки на посадіКуди за два роки на посаді літав Володимир Зеленський з офіційними та робочими візитами, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Нагадаємо, що президент Ердоган повідомив, що президент України Володимир Зеленський погодився зустрітися із президентом РФ Володимиром Путіним на території Туреччини.

Раніше міністр Кулеба озвучив мету України на зустрічі радників «нормандської четвірки».

Також нагадаємо, що Росія перекриває Чорне та Азовське моря під видом навчань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: