Зеленський провів розмову з президентом Євроради Мішелем: про що говорили

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський та Президент Європейської Ради Шарль Мішель провели телефонну розмову сьогодні, 5 лютого.
фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський та Президент Європейської Ради Шарль Мішель провели телефонну розмову. Політики обговорили поточну ситуацію навколо України та можливі формати ії деескалації.

Про це йдеться на сторінці у Твітер президента України, а також на сторінці Президента Євроради.

«Провів телефонну розмову з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем. Обговорили поточну ситуацію навколо та її деескалацію в межах усіх наявних форматів. Докладаємо дипломатичних зусиль для відновлення миру. Продовжуємо практично взаємодіяти в усіх напрямах. Вдячний за незмінну підтримку», - повідомив Зеленський.

Аналізуємо виконання президентської програми: підтримка молодих підприємцівВолодимир Зеленський обіцяв молодим підприємцям державну підтримку та рік пільгового оподаткування.

Водночас, у свою чергу Шарль Мішель зазначив у Твітері, що під час розмови з українським лідером «підтвердив тверду солідарність Євросоюзу із Україною».

Нагадаємо, що 15 грудня 2021 року Зеленський зустрівся із президентом Євроради Шарлем Мішелем, сторони тоді обговорили перспективи вступу України до Євросоюзу.

При цьому, голова Євроради розповів, коли і де озвучать єдину позицію щодо агресії РФ.

Також нагадаємо, що переговори президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца відбудуться 14 лютого у Києві.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський обговорив із президентом Словаччини поставки газу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: