В ОПУ підтвердили зустріч Зеленського та Шольца 14 лютого

Читать на русском
Переговори президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца відбудуться 14 лютого у Києві.
Фото: Hannibal Hanschke / Reuters

Переговори президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца відбудуться 14 лютого у Києві.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у п'ятницю, 4 лютого.

Посол України озвучив очікування від Шольца щодо нормандського форматуВ Україні хочуть, щоб канцлер Олаф Шольц усвідомив усю відповідальність Німеччини за те, щоби Нормандський процес став результативним.

«14 лютого відбудуться переговори Президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччина Олафа Шольца, який прибуде до нашої країни з першим офіційним візитом», - йдеться у повідомленні.

У Зеленського додали, що Німеччина є одним із ключових партнерів та союзників України та відіграє важливу посередницьку роль у рамках Нормандського формату. Візит Федерального канцлера Німеччини до нашої держави демонструє євроатлантичну єдність та підтримку України під час викликів безпеки для всієї Європи.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили про те, що канцлер ФРН Олаф Шольц 14 лютого прибуде до Києва, а вже 15 лютого вирушить із візитом до Москви.

Напередодні канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю виданню ZDF заявив, що незабаром планує відвідати Росію та зустрітися із президентом Володимиром Путіним. Головною темою переговорів стане загроза вторгнення РФ до України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: