Зеленський погодився зустрітися з Путіним у Туреччині – Ердоган

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський погодився зустрітися із президентом РФ Володимиром Путіним на території Туреччини, заявив Ердоган.
фото ЕРА

Президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що президент України Володимир Зеленський погодився зустрітися із президентом РФ Володимиром Путіним на території Туреччини.

Про це пише видання CNN Turk у п'ятницю, 4 лютого.

У Ердогана запевнили, що можуть організувати зустріч Зеленського та ПутінаЛідер Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган може організувати переговори президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

«Ми хочемо провести цю зустріч, щоб на високому рівні зібрати пана Путіна та пана Зеленського. Наша домовленість із паном Зеленським була якраз у цьому напрямі. Я вважаю, що якщо ми зможемо досягти цього на високому рівні, не опускаючи його до нижчих рівнів, результат, який ми отримаємо, дасть можливість нової формації в регіоні. Така надія зародилася у мене під час зустрічі із Володимиром Зеленським», - сказав Ердоган.

Так, Ердоган планує провести офіційну зустріч із Путіним незабаром і запропонувати конкретні місце та час, де сподівається отримати згоду від Путіна на зустріч.

У свою чергу прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва не відкидає жодних переговорних форматів, у тому числі зустріч президентів РФ і України Володимира Путіна та Володимира Зеленського в Туреччині, однак жодних домовленостей щодо цього немає, пише російський Інтерфакс.

Нагадаємо, ще у грудні минулого року президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про готовність стати посередником між РФ та Україною.

В Україні пропозицію Ердогана про посередництво оцінили позитивно. При цьому в Росії тоді виступили проти, заявивши, що «про посередництво не може йти мова».

При цьому сам Ердоган заявляв, що не вірить у можливість вторгнення РФ в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: