Зеленський обговорив із президентом Словаччини поставки газу

Читать на русском
Президенти обговорювали збільшення гарантованих потужностей для транспортування газу на постійній основі у напрямку Словаччина – Україна.
facebook.com/tsoua2020

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови із президентом Словаччини Зузаною Чапутовою обговорив питання енергетичної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у п'ятницю, 4 лютого.

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

«На тлі ризиків безпеки, пов'язаних із будівництвом Північного потоку-2, важлива тісна взаємодія України та Словаччини з метою посилення безпеки енергопостачання», – сказав Зеленський.

Президенти домовилися провести переговори на рівні профільних відомств щодо збільшення гарантованих потужностей для транспортування природного газу на постійній основі у напрямку Словаччина – Україна.

Крім того, Зеленський та Чапутова обмінялися думками щодо ситуації з безпекою навколо України та порушили питання взаємодії між Києвом та Братиславою у сфері безпеки.

Зазначимо, напередодні Україна домовилася зі Словаччиною щодо збільшення гарантованих потужностей для імпорту газу на точці Будинце на 15 млн куб. м на добу. Про це повідомив оператор ГТС.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що транзит газу через Україну до Словаччини знизився.

З 1 лютого Україна вперше в історії розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини.

Тим часом запаси газу в Європі впали нижче за 40%. Такими є дані Gas Infrastructure Europe.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: