Кулеба озвучив мету України на зустрічі радників «нормандської четвірки»

Читать на русском

Розблокування роботи ТКГ щодо Донбасу є головною метою України на зустрічі політичних радників лідерів країн Нормандського формату, котра відбудеться у Берліні 10 лютого.
Кореспондент

Розблокування роботи ТКГ щодо Донбасу є головною метою України на зустрічі політичних радників лідерів країн Нормандського формату, котра відбудеться у Берліні 10 лютого.

Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба під час брифінгу.

«План максимум – розблокувати роботу Трьохсторонньої контактної групи. Ось сьогодні я сиджу з вами на брифінгу, а паралельно мені надходять повідомлення – звіти засідання ТКГ. І я знову бачу, що все стоїть на місці – дискусії, обговорення, але не рухається вперед. Тому слід розблокувати роботу ТКГ. І тому потрібна політична воля Російської Федерації. І саме над цим завтра і працюватимуть», - сказав він.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Після розблокування роботи ТКГ, за словами міністра, пріоритетом буде вирішення питань у сфері безпеки, а далі – гуманітарні питання.

«Поступово можна буде підійти до політичних питань. Але безпека залишається все одно завданням номер один», - зазначив Кулеба.

Наживо | Щотижневий брифінг міністра МЗС України, Дмитра Кулеби щодо безпекової ситуації в Україні.in time Ukraine

За його словами, після попередньої зустрічі у Нормандському форматі ситуація з безпекою на Донбасі покращилася.

«У принципі, попри потужне військове угруповання Росії вздовж нашого кордону та на окупованих територіях, на Донбасі зберігається відносна тиша. Ситуація краща, ніж місяць тому. І це теж той імпульс, який був наданий попередньою зустріччю радників Нормандського формату. Я думаю, що буде знову тривала важка розмова, я думаю знову Росія наполягатиме на прямому діалозі, знову отримає від нас відмову, але дипломатія не має іншого шляху, окрім як розмовляти і шукати рішення, не перетинаючи своїх червоних ліній. Саме цим завтра займатиметься наша делегація», - сказав Кулеба.

Раніше Кулеба підтвердив, що Україна не виконуватиме Мінських угод на умовах Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: