Мюнхенська конференція: Зеленський стане учасником, а Путін відмовився

Читать на русском
Запрошення вже направлені президенту України, генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу і голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн.
Слово і діло

Президента України Володимира Зеленського запросили до Мюнхена на конференцію з безпеки. При цьому, вже відомо, що президент Росії Володимир Путін відмовився від приїзду.

Про це повідомляє DW, з посиланням на слова керівника конференції Вольфганга Ішингера.

Зазначається, що Мюнхенська конференція з безпеки (MSC) пройде в середині цього місяця в очному форматі. На ній виступить федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, очікується приїзд віце-президента США Камалли Харріс, проте формально її участь поки не підтверджена.

Скільки міжнародних поїздок здійснив Зеленський за два роки на посадіКуди за два роки на посаді літав Володимир Зеленський з офіційними та робочими візитами, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Згідно зі словами голови MSC Вольфганга Ішингера, загалом очікується участь приблизно 35 керівників держав і урядів. Проте вже відомо, що російський президент Володимир Путін відмовився від приїзду.

«Я ні в якому разі не хочу виключати Росію. Чи скористається Москва можливістю не тільки представити свою позицію в листах США і НАТО, а й викласти її ще раз перед компетентною і високопоставленою публікою, залежить тільки від неї», - підкреслив Ішингер допустивши, що у Путіна за бажанням буде можливість виступити онлайн.

Відомо, що запрошення вже направлені президенту України, генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу і главі Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн. Китай представлятиме міністр закордонних справ Ван І, також обговорюється приїзд президента Франції Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, що президент Ердоган повідомив, що президент України Володимир Зеленський погодився зустрітися із президентом РФ Володимиром Путіним на території Туреччини.

Раніше міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт підтвердила, що ніяких поставок озброєння в Україну не буде.

Також нагадаємо, що міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок здійснить другий візит до України на запрошення голови МЗС Дмитра Кулеби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: