Трагічний прорахунок: Джонсон застеріг Путіна під час телефонної розмови

Читать на русском
Премʼєр-міністр Великої Британії Бориc Джонсон 2 лютого провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.
Фото: dw.com

Премʼєр-міністр Великої Британії Бориc Джонсон вчора, 2 лютого, провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час розмови він застеріг російського лідера від «трагічного прорахунку», яким може стати продовження ворожих дій проти України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

Згідно з повідомленням, Джонсон сказав Путіну, що будь-яке подальше вторгнення військ через український кордон буде трагічним прорахунком з боку Росії. А також наголосив на необхідності поважати територіальну цілісність України.

«Премʼєр-міністр висловив глибоку стурбованість нинішньою недружньою діяльністю Росії на українському кордоні. Він наголосив на необхідності знайти шлях, який поважає як територіальну цілісність України, так і право на самооборону. Премʼєр-міністр підкреслив, що будь-яке подальше вторгнення Росії на територію України буде трагічним прорахунком», – йдеться в повідомленні.

Дієва безпека: навіщо Україна, Польща та Велика Британія створюють військовий союзЦими днями анонсований новий політичний та безпековий союз між Великою Британією, Польщею та Україною. Про стратегічні цілі та можливості нового альянсу ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

За словами британського прем'єра, обидва лідери погодилися, що «загострення не відповідає нічиїм інтересам».

«Премʼєр-міністр підкреслив, що в рамках політики відкритих дверей НАТО всі європейські демократії мають право прагнути до членства в НАТО. Це право повною мірою поширюється на Україну. Він також повторив, що НАТО є оборонним союзом. Лідери погодилися, що загострення не в інтересах будь-якої сторони. Премʼєр-міністр наголосив на важливості діалогу та дипломатії, а також на необхідності залучення України до переговорів», – зазначається на сайті британського уряду.

Водночас, видання BBC повідомляє, що у Кремлі своєю чергою заявили, що відбувся «докладний обмін думками», під час якого Путін знову заявив про «небажання» НАТО реагувати на занепокоєння Росії.

Нагадаємо, що Джонсон після візиту до Києва опублікував ролик на підтримку України.

1 лютого прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон прибув із візитом до Києва.

За результатами переговорів Джонсон та президент України Володимир Зеленський оприлюднили спільну заяву.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: